Monikulttuurinen hoitotyö, 5 op
Tavoite Opiskelija on perehtynyt hoitotyön kansainvälistymiseen ja monikulttuuristumiseen. Opiskelija tuntee ihmisoikeudet ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida eri kulttuureista tulevien potilaiden/asiakkaiden
terveyden edistämistä ja hoitotyötä. Opiskelija osaa toimia rakentavasti monikulttuurisessa työyhteisössä.
Sisältö Hoitotyön kansainvälistyminen ja monikulttuuristuminen
Ihmisoikeuslainsäädäntö
Monikulttuurisen hoitotyön menetelmät
Monikulttuuriset työyhteisöt
Monikulttuurisen hoitotyön eettiset kysymykset
Aikataulut Jakson voi suorittaa oman aikataulun mukaan. Kirjallinen tehtävä.
Kouluttajat
Edeltävät opinnot Sosiaali- ja terveysalan opisto- tai AMK-tason tutkinto tai AMK-opiskelijat: siskir hoitotyön opinnot.
Suoritustavat Suoritusohjeet saa opettajalta ilmoittautumisen jälkeen.
Lisätietoja Suunnittelija Anu Piirainen, puh. 044 7101395, anu.piirainen@aikopa.fi. Tarkemmat tiedot toteutuksesta ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli joudut perumaan sen, laskutamme sinulta 50 % opintojakson hinnasta.