Neurologisen potilaan selviytyminen ja kuntoutuminen, 5 op
Tavoite Opiskelija muodostaa käsityksen siitä, millainen on neurologisen potilaan hoito- ja kuntoutusprosessi ja mikä on sairaanhoitajan rooli siinä. Opiskelija osaa kuvata, millaista teoreettista osaamista ja mitä taitoja neurologisen potilaan hoitotyö edellyttää sairaanhoitajalta. Opiskelija muodostaa kokonaiskuvan valitsemaansa neurologista sairautta sairastavan henkilön voimavaralähtöisestä hoitotyön suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista.
Sisältö - neurologiseen sairauteen sairastuminen
- neurologisen sairauden sairaudenkuva ja lääketieteelliset hoitolinjat
- voimavaralähtöisen hoitotyön menetelmät ja kuntouttava työote sairauden eri vaiheissa (akuutti, toipilas- ja kuntoutumisvaihe/ varhaisvaihe ja pidemmälle edennyt vaihe)
- neurologisen potilaan auttamismenetelmät: sosiaalinen tuki, kuntoutus: fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja ammatillinen
- sairaanhoitajan yhteistyö potilaan selviytymis- ja kuntoutumisprosessiin osallistuvien muiden ammattiryhmien ja omaisten kanssa
- sairaanhoitajan osaamisvaatimuksia neurologisen potilaan hoitotyössä
Aikataulut Jakson voi suorittaa oman aikataulun mukaan. Kirjallinen tehtävä. Jatkuva ilmoittautuminen.
Kouluttajat Neuvonen Virpi, tuntiopettaja, Kajaanin ammattikorkeakoulu
Edeltävät opinnot Sosiaali- ja terveysalan opisto- tai AMK-tutkinto tai AMK-opiskelijat: siskir hoitotyön opinnot.
Suoritustavat Suoritusohjeet saa opettajalta ilmoittautumisen jälkeen
Opintojaksokoodi Opinto-opas http://www.kamk.fi/loader.aspx?id=f047548b-9600-46bc-a151-ec34e6b634e4
Lisätietoja Suunnittelija Anu Piirainen, puh. 044 7101395, anu.piirainen@aikopa.fi. Tarkemmat tiedot toteutuksesta ilmoittautumisen yhteydessä.