Palliatiivinen- ja saattohoitotyö, 5 op
Tavoite Opiskelija kuvaa palliatiivisen hoitotyötä ja saattohoitoa ohjaavat eettiset periaatteet, normit ja säännökset ja kuvaa saattohoitoprosessin. Opiskelija soveltaa hoitotyön menetelmiä tukeakseen potilaan ja hänen omaisensa selviytymistä.
Sisältö Etiikka kuolevan hoitotyössä
Saattohoitosuositukset
Käypä hoito –suositukset kuolevan potilaan hoidossa
Saattohoitoprosessi
Kivun lievittäminen
Kärsimyksen vähentäminen
Surun kohtaaminen
Luovat auttamismenetelmät
Sielunhoito
Aikataulut Jakson voi suorittaa oman aikataulun mukaan. Kirjallinen tehtävä. Jatkuva ilmoittautuminen.
Kouluttajat
Edeltävät opinnot Sosiaali- ja terveysalan opisto- tai AMK-tason tutkinto tai opiskelijat: siskir. hoitotyön opinnot.
Suoritustavat Suoritusohjeet opettajalta ilmoittautumisen jälkeen.
Opintojaksokoodi Opinto-opas http://opinto-opas.kamk.fi/index.php/fi/68146/fi/68088/SHS15S/year/2015
Lisätietoja Suunnittelija Anu Piirainen, puh. 044 7101395, anu.piirainen@aikopa.fi. Tarkemmat tiedot toteutuksesta ilmoittautumisen yhteydessä.